Преку паметните часовници, корисниците можат да снимаат податоци за вежбање, спиење и здравје (отчукувања на срцето, крвен притисок, кислород во крвта, телесна температура итн.) во реално време, да ги синхронизираат овие податоци со уредите iOS или Android и да ја водат улогата на здрав живот преку податоците.

Функција за броење чекори

Користејќи гравитациски акцелерометар со 3 оски за откривање на движење предизвикано од развојот и напредокот на технологијата за носење, во иднина на уредите што се носат ќе им се вградуваат испакнатини за да се пресмета бројот на чекори, а потоа според одредени принципи да се елиминира погрешното броење за да се добие конечни резултати.

Следење на отчукувањата на срцето

Користете рефлективен фотоелектричен сензор за собирање фотоелектрични сигнали за следење и пресметување на промените во волуменот на пулсот на крв, а потоа пресметајте ги основните параметри кои го рефлектираат пулсот на човечкото срце според односот помеѓу апсорпцијата на супстанцијата во крвта и концентрацијата.

Откривање на температурата на телото

Користете го термисторот за да ја претворите промената на температурата во промена на вредноста на отпорот, а потоа користете го соодветното мерно коло за да ја претворите вредноста на отпорот во напон, а потоа претворете ја вредноста на напонот во дигитален сигнал, а потоа извршете ја соодветната обработка на дигиталниот сигнал за да се добие вредноста на температурата.

Потрошувачка на енергија, следење на спиењето

Сензорот го следи лицето'движењето, отчукувањата на срцето и фреквенцијата на телото со допирање на зглобот и го пресметува и знае статусот на спиење и потрошувачката на енергија на субјектот. Различни производи имаат различни алгоритми.

Мрежни карактеристики

Паметната нараквица има и функција за споделување социјална мрежа. На пример, корисниците можат да го споделат квалитетот на спиењето, статусот на исхрана и вежбање, како и записи за расположението преку обврзувачки апликации. За постарите е и заштитник. Преку вградениот GPS конектор, во секое време може да ја извести соодветната болница или членовите на семејството за соодветната физичка состојба и локација.


Музички паметен часовник со меморија внатре Tws Поврзување телефон Повикувајќи се спортски Дигитални samrt часовници H6
Музички паметен часовник со меморија внатре Tws Поврзување телефон Повикувајќи се спортски Дигитални samrt часовници H6
Кожен тркалезен екран BP Smart Watches Машки рачен паметен часовник BT Call Музика Телефонски часовници Деловен паметен часовник
Кожен тркалезен екран BP Smart Watches Машки рачен паметен часовник BT Call Музика Телефонски часовници Деловен паметен часовник
Популарен паметен часовник E10 Монитор на срцев притисок за спортски часовник Потсетник за повици IP68 модна нараквица OEM паметен часовник за женски женски девојки
Популарен паметен часовник E10 Монитор на срцев притисок за спортски часовник Потсетник за повици IP68 модна нараквица OEM паметен часовник за женски женски
Паметен часовник Машки IP68 водоотпорен со цел екран на допир Силиконски ремен Relogio SmartWatch за Android IOS спортски фитнес часовници E3
Паметен часовник Машки IP68 водоотпорен со цел екран на допир Силиконски ремен Relogio SmartWatch за Android IOS спортски фитнес часовници E3
Најновиот паметен часовник од 2021 година со целосен кружен HD екран на допир, паметен часовник со сини заби кои повикуваат паметни часовници
Најновиот паметен часовник од 2021 година со целосен кружен HD екран на допир, паметен часовник со сини заби кои повикуваат паметни часовници.
IP68 водоотпорен шарен екран на допир Спортско следење на движењето на отчукувањата на срцето Паметен часовник GT2
IP68 водоотпорен шарен екран на допир, спортски следење на движењето на отчукувањата на срцето Паметен часовник GT2.
Паметен часовник со тенок дизајн од 1,7 инчи со 24 спортски режими Прилагодено бирање Монитор во реално време SpO2 Паметен часовник за фитнес отчукувањата на срцето SpO2
Паметен часовник со тенок дизајн од 1,7 инчи со 24 спортски режими Прилагодено бирање Монитор во реално време SpO2 Паметен часовник за фитнес отчукувањата на срцето SpO2
Нов пристигнат E13 Business Style ios android паметен часовник со срцев ритам на крвен притисок Следење на крвен кислород GT2 pro
Нов пристигнат E13 Business Style ios android паметен часовник со срцев ритам на крвен притисок Следење на крвен кислород GT2 pro
Најновиот спортски часовник Тркалезен Reloj Inteligente IP68 Фитнес за мажи Здравствен монитор за отчукувањата на срцето Прилагодено ЛОГО Паметен часовник E15
Најновиот спортски часовник Тркалезен Reloj Inteligente IP68 Фитнес за мажи Здравствен монитор за отчукувањата на срцето Прилагодено ЛОГО Паметен часовник E15
Спортска паметна нараквица GT1 со популарен стил, паметен часовник со Bluetooth
Спортска паметна нараквица GT1 со популарен паметен часовник со Bluetooth.
Потсетник за женски период: Паметен часовник за контрола на музика со целосен допир BT IP68 водоотпорен часовник R5
Женски потсетник за периоди Паметен часовник со контрола на музика со целосен допир BT IP68 водоотпорен часовник R5.
IPS кружен екран со целосен допир Андроид часовник Паметен монитор за спиење Дигитален паметен часовник R3
IPS кружен екран со целосен допир Андроид часовник Паметен монитор за спиење Дигитален паметен часовник R3.
Chat with Us

Испратете го вашето барање